Egy kapcsolatot hosszútávon nehéz fenntartani, meg kell dolgozni érte. Soha ne higgyük azt, hogy a dolgok maguktól alakulnak, meg kell dolgozni a boldogságért. Fontos, hogy az első adandó problémánál ne adjuk fel, tartsunk ki!

Az alábbiakban 10 olyan konfliktusi tényezőt mutatunk, melyek talán még a megcsalásnál is rosszabbul érintik a feleket.

1.Hazugságok, és a dolgok rejtegetése
Vannak, akik védelmezni próbálják partnerüket azáltal, hogy nem mondanak el neki mindent, inkább kis kegyes hazugságokat találnak ki. Azonban, ha egyszer eljátszunk a partnerünk bizalmával, nagyon nehéz azt visszaszerezni.

2.Kedvesség, közeledés elutasítása
Egyesek nem szeretik, ha partnerük túlságosan kimutatja szeretetét, gyakran elutasítják a közeledést, de már egy simogatás is könnyen kiveri a biztosítékot. Ha mindig elutasítjuk a közeledést, akkor egy idő után beáll a közöny állapota.

3.A kommunikáció hiánya
Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem beszélgetnek a partnerek, hanem inkább azt, hogy bizonyos kényes témákat mindig kerülnek. Vagy nem vállalják a véleményüket olyan kérdésekkel kapcsolatban, amiből baj származhat.

4.Kompromisszumok hiánya
Egy kapcsolatban muszáj kompromisszumot kötni néha, hanem nem működik hosszútávon kiegyensúlyozottan.

5.Győzelem fontossága
Egy kapcsolat nem harc, nem szólhat arról, hogy az egyik fél állandóan csak győzni akar. Ha valaki így viselkedik, akkor azt jelenti, hogy nem érdekli, hogy a partnere mit érez.

6.Felsőbbrendűség
Ha mindig azt érezzük, hogy partnerünk felsőbbrendű, és magas lóról, irányítva beszél, akkor a kapcsolat nem tud jól működni.

7.Megszokásból maradni a kapcsolatban
Ha egy kapcsolat nagyon megérett arra, hogy szétváljanak a felek, akkor soha nem szabad csak a megszokás (vagy a gyerekek) miatt benne maradni.

8. Manipulálás
Ha a dolgok mindig úgy kell történjenek ahogy az egyik fél szeretné, akkor annak nem lesz jó vége. A manipuláció hosszútávon az egyik legbiztosabb kapcsolatgyilkos.

9.Féltékenység
A féltékenység idővel felemészti a kapcsolatot. Ha a partnerünk paranoiás, és nem bízik bennünk, akkor a kapcsolat nem fog működni.

10. Színjáték
Ha a partnerek meg kell játsszák magukat, soha nem a valódi énjüket, hanem inkább megfelelésből a szebbik oldalukat mutatják, akkor az nem egy őszinte kapcsolat. Nincs sok értelem egy ilyet fenntartani.