Nos, Lányok, igazság szerint szívünk mélyén talán mindannyian tudjuk, hogy a férfiak titkainak nagy többsége azok a kegyes hazugságok, édes kis semmiségek, melyeket hallani vágyunk tőlük. Egyik-másik talán első hallásra durvának tűnik, vannak, melyeket mindig is gyanítottunk, némelyik pedig kifejezetten édes (bár tudjuk, a férfiak nem szeretik kimutatni érzelmes énjüket).

Mindenesetre, ha továbbolvastok, talán rájöttök, hogy a férfiak mégsem olyan szörnyűek. Sikerült néhányukat rávennünk, árulják el, mi az, amiről nem szeretnék, hogy partnerük tudomást szerezzen.

Íme a férfiak 11 titka, melyet sosem árulnának el:

1. Naponta legalább 10-szer esünk kísértésbe, de ez nem jelenti azt, hogy el akarunk hagyni benneteket!

Ha a párkapcsolatok egyik legrégebbi kérdése a „Mi van vacsorára?”, akkor a második legrégebbi a „Jól látom, hogy azt a nőt bámulod?” És a válasz: Igen, megbámuljuk. Próbálunk ugyan ellenállni, különösen, ha ott vagytok velünk, ám egy csinos nő (nem beszélve arról, ha mély a dekoltázsa) radarként hat a férfitekintetre.

2. Azért járunk meccsre, hogy kicsit „megszabaduljunk” tőletek.

A meccsre járás egyáltalán nem a foci miatt fontos, hanem azért, hogy egy kicsit távol legyünk otthonról, a házimunkától, tőletek – egyszerűen csak menekülünk a mindennapoktól.

3. Riaszt bennünket a házasság gondolata, még akkor is, ha már túl vagyunk rajta.

Mindenekelőtt tudnotok kell, imádunk benneteket, fantasztikusak vagytok, de halálra rémiszt bennünket a gondolat, hogy örök hűséget fogadjunk a barátaink, családjaink és a méregdrága videós előtt.
Meg kell értenetek, legtöbbünk nem azon gondolkozik, hogy milyen jó lenne megállapodni és együtt megöregedni. Sokkal inkább az jár a fejünkben, hány Britney Spearshoz hasonló lánnyal szexelhetnénk még mielőtt teljesen megöregednénk. Szükségünk van pár év(tized)re, hogy kiverjük fejünkből az ilyen jellegű gondolatokat.

4. A pénzkereséstől fontosnak érezzük magunkat.

Igenis sekélyesek, versengőek és egocentrikusak vagyunk, ezért nehezen viseljük el, ha többet kerestek nálunk. Rettegünk attól, hogy ti hozzátok haza a „zsákmányt”, s már nem tudjuk teljesíteni a férfi „kötelességét”.

5. Bár gyakran ellenkezünk, tulajdonképpen szeretünk a ház körül barkácsolni.

Jólesik a tudat, hogy meg tudunk birkózni a ház körüli apró javításokkal, és az, hogy nélkülünk minden a régiben maradna. Legalább használjuk a szerszámainkat is. És miért nem áruljuk el mindezt? Azért, mert a nők nem tesznek különbséget a szemétkivitel és a törött sarokvas megjavítása között. Számukra mindkettő csak a hétvégén elvégzendő, ránk kiszabott házimunka. Különösen, ha meccs megy a TV-ben…

6. Szeretjük, ha anyáskodtok velünk, de rettegünk attól, hogy olyanná váltok, mint anyátok.

Elnézést kérünk Freudtól és az anyósunktól is…

7. Évről évre jobban szeretünk benneteket

Igen, úgy nézünk ki, mint a felnőttek, igen, már tudunk bort rendelni az étteremben anélkül, hogy zavarba jönnénk, de mindezek ellenére legtöbbször pont úgy érezzük magunkat, mintha csak 4 évesek lennénk. Így valószínűleg csak akkor fogunk benneteket igazán értékelni, ha 40, 50 vagy 60 évesek leszünk. Nehéz ezt megmagyarázni, mert úgy hangzik, mintha most nem szeretnénk benneteket. Igazság szerint el kell telnie pár évnek, hogy elsősorban ne csak a kiváló szexpartnert lássuk bennetek.

8. Fogalmunk sincs arról, miről beszéltek.

Tudjuk, hogy napközben gyakran gondolkoztok „mély és fontos” dolgokról a kapcsolatunkat illetően, amit hazaérve természetesen rögtön meg akartok beszélni. Nos, ezek alatt a „fontos párbeszédek” alatt csak ülünk és bólogatunk, olyanokat mondva, hogy „Igen drágám”, „Legközelebb majd jobban odafigyelek”, „Persze, értem kedvesem”. Az igazság az, hogy egyáltalán nem értjük, mi a probléma, vagy hogy miért kell annyit lelkizni?  Hiszen mi annyira igyekszünk a kedvetekbe járni!

9. Rettegünk, mikor autót vezettek.

Szeretnétek tudni, hogyan lehet a nagy és erős mackótokat remegő kisegérré változtatni? Kérjétek el a kocsikulcsot! Tudnotok kell, hogy még abban az esetben is, ha partneretek olyannyira diplomatikus, hogy nem szól egy szót sem, minden férfinek halálfélelme van, ha nő vezet!

10.  Szeretnénk mindig 25 évesek maradni!

Noha szeretünk veletek lenni, az idő múlásával nosztalgiával fogunk visszatekinteni fiatalságunk ama boldog időszakára, mikor az élet egyszerű, kalandos és felelősségtől mentes volt.

11. Egy kis szabadságért cserébe egy egész életet adunk.

Mexikóban álltam a parton, a szörfdeszkámat vaxoltam, a méteres hullámokban gyönyörködtem és abban a pillanatban tudtam, hogy elveszem azt a nőt, aki mai napig a feleségem. Igaz, a lánykérésre három évvel később került sor, de én ott, akkor már tudtam. Miért? Mert elengedett egyedül arra a vakációra. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit soha nem fognak a férfiak elmondani: ha szemet hunytok a kártyapartink fölött, elengedtek focizni, sörözni, pecázni, ezzel a kis szabadsággal egy életre magatokhoz köthettek bennünket. Ez a tiszta igazság!