22 olyan képpárt mutatunk, amikről azt hihetnéd, hogy ugyanaz az ember van mindkét képen, valójában pedig ősök és leszármazottjaik hasonlítanak valami elképesztő módon egymásra.

Már fiatalkorban tudjuk, hogy a géneknek nagy szerepe van abban, hogy felmenőinktől milyen külső és belső tulajdonságokat örököltünk. (Nyugi, nem megyünk át biológia órába, azt meghagyjuk az unalmas tankönyveknek.) Mindenki hasonlít többé-kevésbé valamelyik, vagy éppen mindkét szülőjére, de a következő válogatás nézegetése közben tényleg leesett az állunk. Az egy dolog, hogy apa és lánya a megtévesztésig hasonlít, de van itt olyan dédszülő-dédunoka páros, ahol szinte félelmetes a hasonlóság.

Nem vagyunk az örökléstan nagy tudósai, lehet hogy ezért lepődünk meg ezeken a képeken. De laikusként és szakértőként nézve is csodálatosak ezek a képek, az tuti. 🙂

Nagymama és unokája

Dédapa és dédunoka

Na, itt a két tojás! Anya és lánya 🙂

Nagymama és unokája!

Kettejük között NÉGY generáció a különbség!

Apa és fia

Apa és kislánya 🙂

Apja-fia

Még egy apa-fia páros 🙂

Déd-dédnagynéni és déd-déd-unokahúg (lehet, hogy rosszul írtuk, a lényeg, hogy kettejük között a kapcsolat: a bal oldali asszony a jobb oldali lány egyik nagyszülőjének a nagynénje.)

Apa és kislánya 🙂

Apa-fia és apa-fia 🙂

nagymama és unoka

Anya-lánya. Gyönyörűek!

Apa-fia. Le se tagadhatnák egymást 🙂

Anya és lánya

Még egy anya-lánya páros 🙂

Apa és lánya

Nagyapa és unoka

Anya-lánya

Apa és lánya. Halálian cukik!

Három generáció egy képen!