Lehet szomorú, vagy fájdalmas, de a tény akkor is az, hogy az exed továbblépett, és már nem akar tőled semmit.

Szakítás után sokszor az a legrosszabb, amikor még valamilyen reménykedsz benne, hogy helyre tudjátok hozni a dolgokat, csak kell egy kis idő az átgondoláshoz, majd idővel észreveszed, hogy nem, ez már nem fog helyrejönni, és neki már van valakije. Íme néhány jel, amik ezt támasztják alá:

Hangposta válaszol…

Ha azt veszed észre, hogy míg korábban mindig készségesen felvette a telefont, már többedszerre hívod, de csak a hangpostával találkozol, és ráadásul vissza se hív, akkor minden esély meg van rá, hogy új kapcsolata van. Őszintén, te felvennéd neki a telefont, ha éppen pont mással vagy?

A Facebook állapot eltűnik, megváltozik, titkos lesz…

Hát nem kell nagy Sherlock Holmes-nak lenned ahhoz, hogy az “egyedülálló” státuszból a “kapcsolatban” való állapottá váltás azt jelenti, hogy van valakije. Egy apró tanács, bárhogy is legyen tartózkodj a kommenteléstől, mert az indulatos véleményezés nem feltétlenül vet túl jó fényt az emberre, és sokszor balul sül el.

Már nem ír SMS-t…

Annyira tipikus, amikor a kapcsolat után még előfordulnak SMS váltások közöttetek, hiszen ha még érzelmileg nem lehet a történeteteket lezártnak nyilvánítani, akkor hiány esetében ez egy teljesen reális megoldás. Viszont az rémesen gyanús, ha egyszer csak már nem válaszol az üzeneteidre. Akkor sejtheted, hogy egy harmadik szereplő kezdi átvenni a szívében a helyedet.

Megváltozik a hangsúlya…

Ha véletlenül összefuttok az utcán, vagy beszéltek telefonon, akkor nem a mondani valója lesz a legárulkodóbb, hanem sokkal inkább a hangneme. Ha rideg, távolságtartóbb a hangszíne akkor hatalmas esély van rá, hogy randizik már valakivel, és emiatt érzi jobbnak, ha téged a stílusával lekoptat.

Lemondja a találkákat…

Attól még, hogy szétmentetek, lehet, hogy egy csomó közös programotok már előre be volt tervezve. A színháztól kezdve az utazásig csomó olyan progi létezik, amit jó előre meg kell tervezni, és nem biztos, hogy le kell mondani, csak azért mert már nem vagytok együtt. Teljesen biztos azonban, hogy már valaki mással randizik, ha ezeket a programokat szépen sorban lemondja. Te se “randiznál” vele, ha már lenne új hódolód.

Természetesen optimális esetben az őszinteség megelőz mindenféle gyanakodást. Azzal teszitek a legjobbat egymással, ha mindketten őszintén elmondjátok a másiknak, hogy mi a helyzet, hiszen csak így lehet elkerülni, hogy valamelyik fél hiába reménykedjen. Mind ezt, még ha nem is könnyű elereszteni egymás kezét