Ma a többfelé megélénkülő, az Észak-Dunántúlon megerősödő déli szél ellenére a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok köré emelkedik. Az Országos Meteorolóiai Szolgálat előrejelzése szerint a tartósan borult északkeleti területeken lesz csak hidegebb, ott 3 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére -2, +3 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap fokozatosan vastagodik a felhőzet, a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint estétől már eső, zápor is kialakul. A DNy-i szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos, de még mindig több helyen emelkedik +10 fok köré a hőmérséklet.


Vasárnapra a nyugati megyékre adtak ki riasztást a széllökések miatt / Forrós: Met.hu

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső (főleg délen, délnyugaton kiadós mennyiség). Estefelé a magasabban fekvő tájakon már hózápor is kialakulhat. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. Lehűlés kezdődik. +7°C körül várható a maximum.

Kedden és szerdán felhőátvonulások várhatók egyre több napsütéssel, elszórtan hózáporral, záporral. Kedden még viharos lehet az ÉNy-i szél, majd mérséklődik a légmozgás. Reggelente -3, délutánonként +4 fok ígérkezik.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. A csúcsérték +6 fok körül valószínű.