Belegondoltál már, melyek azok a viselkedésformák, amik előidézik a rettegett hisztit? Biztosan kénytelen voltál, hiszen egyetlen férfi sem úszhatja meg, hogy egy-egy sírós-kiabálós-durcizós csajműsor alkalmával tanácstalanul tárja szét a kezét… Ha azonban odafigyelsz a következő buktatókra, minimálisra csökkentheted a házisárkányveszélyt!

Ha nem figyelsz rájuk

Az odafigyelés hiánya az egyik legrosszabb, amit egy nővel megtehetsz. Sőt egy úriember esetében a legrosszabb, és mi tudjuk, hogy te az vagy.

A figyelmesség minden embernek alanyi jogon járna – hát még a párodnak, aki szeret téged, és napi szinten egy csomó mindent megtesz érted! Amikor tehát az asszonykád megosztja veled az aggályait, esetleg a tanácsodat kéri, vedd komolyan.

Akár körömlakk-színválasztásról van szó, akár a karrierjét érintő döntéshozatalról! Lehet, hogy számodra léteznek fontosabb és érdekesebb dolgok is az adott pillanatban, de a párkapcsolat elengedhetetlen része, hogy a másik prioritásait is beengedd a kis világodba.

Ha többnek akarsz látszani

Tény, hogy a pénz és a hatalom egyfajta férfias vonzerőt hordoz – de általában csak akkor, ha az illető természetesen „viseli”, s nem kérkedik vele lépten-nyomon. Úgyhogy kudarcra van ítélve az a randizási stratégia, melynél a haverodtól kölcsönvett vadiúj BMW és a kollégád márkás öltönye áll a középpontban.

Elhisszük, hogy szeretnéd elkápráztatni a hölgyet… ezt viszont a saját egyéniségeddel kellene megtenned. Egy tizenöt éves verdában is lehetsz csúcspasi, ha önmagadat adod.

Arról nem is beszélve, hogy sallangok nélkül valóban az a lány fog beléd szeretni, akit te érdekelsz.

Ha leplezetlenül csodálod magad

Érdekes az a párkapcsolat, amelyikben mindkét fél ugyanazt az embert szereti a legjobban: téged. Fantasztikus, ha elégedett vagy saját magaddal és az életeddel, ám nem várhatod el, hogy a randi voltaképpen ne legyen más, csupán a te ömlengésed.

Ha azt veszed észre, hogy percek óta csak beszélsz és beszélsz, kapj észbe, s tegyél lakatot a szádra! A nők többsége tényleg olyan pasit keres, akire felnézhet – de nem olyat, akit naponta kétszer, tehát reggeltől estig és estétől reggelig kötelező hangosan csodálnia!

Amennyiben egyébként hajlamos vagy erre a magatartásformára, ideje némi lelki önvizsgálatnak…

Ha csak a szexre hajtasz

Nem számít, hogy első randi vagy hétköznapi vacsora egy tízéves házasságban – nem szabad úgy közelítened a hölgy felé, hogy nyilvánvaló legyen: kizárólag szexet akarsz. (Ez alól csak az jelent kivételt, amikor a nő önként jelzi az igényét a szélsőségesen határozott fellépésre. Akkor viszont ne lacafacázz, mert annak is hiszti lehet a vége!)

Amennyiben még az első aktus előtt álltok, ne is nagyon hozz fel szexualitással kapcsolatos témákat magadtól: az exeid teljesítménye és hozzáállása például kifejezetten tabu.

Noha a beszélgetés előjáték is lehet, nem szabad elhanyagolni a gesztusok és az érintések fontosságát a történetben.

Ha hímsoviniszta vagy

Lehet, hogy észre sem veszed: nyíltan szidalmazod a női nemet. Ehhez pont elég, ha lekicsinylő jelzővel vagy becenévvel illeted a környezetben lévő hölgyeket: lekiscsajozod a pénztárost vagy ledrágázod a pincérnőt.

Az sem szerencsés, ha hangsúlyozod, hogy szerinted bizonyos szerepek, feladatok, esetleg hivatások vagy pozíciók kifejezetten pasiknak valók. Nem akarunk belőled egyenjogúságért küzdő békeharcost csinálni, de valószínűleg pont olyan nőt fogsz magadhoz vonzani, aki megfelel a benned kialakult képnek.

Most még dönthetsz, hogy tényleg egy „aranyoskám” vagy egy hús-vér csajszi kell-e neked. Utóbbi faképnél hagy, ha nem figyelsz oda a másik nem tiszteletére…