Néha igazán meglepő, hogy egyes apró részletek milyen nagy befolyást gyakorolhatnak a mindennapjainkra. Nagyon sok figyelmet fordítunk arra, hogy milyen ruhát hordunk, viszont annál kevesebbet arra, hogy az alatta lévő fehérnemű mennyire megfelelő számunkra.

Általában a nők kinézet alapján vásárolnak melltartót a szokott méretből, holott sokkal több tényezőt kellene figyelembe venni. Egy rosszul választott melltartó kényelmetlen következményekhez vezethet. Hogy segítsünk megelőzni a felesleges problémákat és pénzt megtakarítani, eláruljuk neked azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy nem a megfelelő melltartót hordod, attól függetlenül, hogy nagyon szép.

# 1 Hátpánt
Ha felpróbálsz egy melltartót és azt veszed észre, hogy a hátpánt rendre felcsúszik, akkor azonnal lehúzod. Ez maximum egy azonnali reflexnek felehet meg, de mindennapi rutinnak nem. A hátpánt azért emelkedik fel, mert az kosarakat túlzottan húzza a mell súlya. Egy tökéletes melltartó hátpántja egyenes vonalban áll.

# 2 Laza vállpántok
Ha majdnem minden percben azzal bíbelődsz, hogy a melltartód vállpántját huzigálod, akkor talán ideje egy másikat választani vagy egy kevésbé dramatikus megoldás választani, rögzíteni a meglévőt.

# 3 Túl tágas
Amikor próbálsz egy melltartót, ügyelj arra, hogy ne legyen túl laza. A hátad és a hátpánt között két ujjnyi hely lehet, de ennél több nem. Ha túl laza, akkor másikat kell választanod.

# 4 Kibuggyanó mellek
Talán jobban kihangsúlyozza a melleket, de egyáltalán nem egészséges, ha a mellek kifelé szabadulnának, és egyben szorulnak is. Próbálkozz 1 vagy 2 mérettel nagyobbal.

# 5 Lógó melltartó
Ha a melltartód teljesen elnyűtt, attól még a mellednek nem kell követnie a formáját. Azonnal dobd ki és vegyél helyette egy újat.

# 6 Csíkok a bőrön
Ha a melltartó a hátadon vagy akár elől a mellkasodon hagy csíkokat, akkor ideje, hogy lecseréld, mivel az a fokozott szorítás jele és akár hátfájdalmakhoz és rossz testtartáshoz is vezethet.

# 7 Oldalsó kibuggyanás
A melltartónak mindenhol tökéletesen passzolnia kell, nem csak egy-két ponton. Ha valahol kibuggyan valami, az azt jelenti, hogy nem a te méreted. Kérj segítséget, ha szükséges.

# 8 Rés
Ha felveszel egy melltartót és azt veszed észre, hogy bizonyos mozdulatoknál rés keletkezik a melled és kosár között, akkor nem a te méretedről van szó. Válts egy kisebbre.

# 9 Alul kilóg
Ahogy már említettük, semmilyen kilógás vagy kibuggyanás nem vezet jóra. Kényelmetlen és egészségtelen is. Ha alul lóg ki a melled, akkor valószínűleg túl nagy vagy túl kicsi.

# 10 Kosár minősége
Amikor melltartót vásárolsz, különös gonddal figyelj a kosár minőségére. Nem akarhatod, hogy a kosár alakjának deformálódása a melleden is nyomokat hagyjon.