A szülők 11 éve tudják az igazságot?
Sokan – köztük Goncalo Amaral, a nyomozásban aktívan részt vevő volt rendőr is – úgy vélik, a kis Maddie eltűnése mögött saját szülei állnak.

Lehetséges, hogy az orvos-házaspár altatót adott a gyerekeknek, hogy nyugodtan tudjanak barátaikkal vacsorázni, de Madeleine túladagolás következtében meghalt, vagy valamilyen végzetes baleset érte a kislányt, amíg ők távol voltak.
Ebben az esetben a szülők, két másik gyermekük érdekében meghozhatták ezt a rettenetes döntést, és később bűntudatukat használhatták az aggodalom és nyugtalanság jeleként a médiában.

Bár ez csupán feltételezés, sokan mégis úgy gondolják, voltak ezt megerősítő nyomok, amiket eltusoltak vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagytak – például Maddie-től származó DNS-t találtak abban az autóban, amit a szülők lányuk eltűnése után három héttel béreltek ki. Goncalo Amaral könyvet is írt az esetről, a benne tett kijelentések, rágalmazások miatt pedig a McCann házaspár beperelte.

Ezek azonban mind csak feltételezések, a 11 éve tartó nyomozás egyikre sem talált kellő bizonyítékot.

A szülők, Kate és Gerry McCann azonban továbbra sem adják fel a reményt, hogy egyszer megtalálják lányukat, de számukra az is várt, bár fájdalmas lezárást jelentene, ha biztosan tudnák, hogy Maddie már nem él.

Itt olvashataod el a teljes cikket!

Madeleine McCann brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg szülei egy, az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek.

A portugál rendőrség, a Guarda Nacional Republicana első megállapítása szerint a kislányt elrabolták.[2] További nyomozás után a Polícia Judiciária (a portugál nyomozóhivatal) kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan.

A nyomozás során többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. Annak ellenére, hogy több bizonyítékot is találtak, a rendőrség kijelentette, hogy a nyomozás még messze áll attól, hogy eredményt hozzon. 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek; ennek következtében anyját, Kate McCannt gyanúsítottá (arguida) nyilvánították.[3]

A nyomozásban a brit és a portugál rendőrség együttműködik; hamar nyilvánvalóvá vált a két ország rendőrségének módszerei közti eltérés, például az ügyben érintettek jogi státusát, illetve a nyilvánosságra hozott információk mennyiségét illetően. Az esetet a média figyelemmel követi, és számos híres ember is felhívta rá a figyelmet.-írja a wikipedia.org

Madeleine 2007. május 3-án este tűnt el egy földszinti apartmanból, mely az Ocean Club része. A nyaralóhely épületei a település különböző pontjain helyezkednek el és bárki bejuthat a területére.[6]

Szülei elmondása alapján Madeleine-t és a kétéves ikreket lefektették aludni és a hálószobában hagyták őket, míg a szülők elmentek barátaikkal vacsorázni egy kb. 120 méterre lévő étterembe az Ocean Club területén belül.[1] Kate és Gerry McCann később azt mondták a rendőrségnek, felváltva ellenőrizték a gyerekeket, és hogy kb. 21 órakor (nyugat-európai nyári időszámítás szerint) Gerry még mindhárom gyermeket ott találta.[2] 22:00 körül Kate McCann ment megnézni a gyerekeket, ekkorra Madeleine eltűnt, és az ablak nyitva állt.[7]

A portugál rendőrség 22:40-re teszi Madeleine eltűnését.[8] Az épületkomplexum személyzete és vendégei másnap hajnali 4:30-ig keresték a kislányt; a határőrséget és Portugália, valamint Spanyolország repülőtereinek rendőrségét értesítették.[9] Egyes jelentésekben az időpontok eltérnek: Gerry 21:30-kor nézte meg utoljára a gyerekeket.